Lesonderdelen


“Pret met Fred”

In de “pret met Fred” lessen leren kinderen(v.a. 7 jaar), maar ook onervaren en/of angstige volwassenen op een ongedwongen manier alles over paarden, zonder er op te rijden.


Loswerken

Met loswerken loopt het paard los in een ruimte van ongeveer 17mx17m. Loswerken is zeer geschikt als je meer wil weten over de natuurlijke reacties van het paard, zodat je die kan gebruiken in je omgang en training.


Grondwerk

Bij het grondwerk loopt je paard aan een (touw)halster met een “leadrope”(halstertouw) en hou je eventueel een aanwijsstokje(zweep) stand-by. Grondwerk is zeer geschikt als je je paard wat gehoorzamer wil maken. Ook het paard gericht helpen zoeken naar ontspanning en het desensibiliseren (accepteren van aanrakingen) kunnen hierbij aan bod komen.


Dubbele lange lijnen

Als jij en je paard het loswerken en grondwerk eigen hebben gemaakt kunnen jullie door naar de dubbele lange lijnen. Het paard krijgt een touwhalster met daaroverheen een hoofdstel en een longeersingel om, de lange lijnen dienen als teugels vanaf het halster/hoofdstel via de longeersingel naar je handen. Je kan je paard zo op een rijtypische manier trainen zonder het gewicht van de ruiter op zijn/haar rug.


Rijden Natural Horsemanship

Wil je leren om je paard met zo klein mogelijke hulpen aan te sturen vanaf zijn/haar rug? Dan zou het rijden op lichaamstaal, -energie en ademhaling wat voor jou kunnen zijn. Uiteraard komt het netjes stilstaan naast het opstapkrukje en tijdens het opstappen hier ook aan bod.


Werken aan de hand & Longeren

Heeft jouw paard nog wat moeite met zijn/haar balans of merk je dat hij/zij nog wat scheef is? Met het werken aan de hand en longeren gymnastiseren we het paard naar meer lichaamsbewustzijn zodat hij/zij leert hoe zijn/haar lichaam te gebruiken.


Obstakeltraining “Het dappere paard”

Bij “het dappere paard” leer je je paard om (in stress-situaties) te ontspannen en vanuit die ontspanning kennis te maken met voor hem/haar onbekende objecten. “Het dappere paard” is een mooie aanvulling op het grondwerken.


Vragen en/of overleg over de mogelijkheden?

Mail naar info@funride-ed.nl

 

Funride Equidream Instructie

Prijzen 

Les/Training:

  • Les € 30,-
  • Een les duurt gemiddeld 45 min.
    Afhankelijk van lichamelijke en mentale conditie van mens en paard.

Reiskostenvergoeding voor op locatie les/training:

  • 0 – 10 km vanaf Edam: inclusief
  • 10 – 15 km vanaf Edam: € 5
  • 15 – 20 km vanaf Edam: € 10
  • Vanaf 20 km vanaf Edam: in overleg. 
    •  

 

Funride Equidream Instructie